Benefiční koncert

27.10.2013 09:54

Benefiční koncert pro roztockou základní školu uspořádalo občanské sdružení Roztoky - město pro život v neděli 20. října 2013 v kongresovém sálu hotelu Academic v Roztokách. Na koncertu vystoupili bez nároku na honorář umělci, kteří jsou s Roztokami nějak svázáni: Marie Rottrová, světoznámá houslistka Shizuka Ishikawa v doprovodu klavíristky Kvity Bilinské, Viktor Sodoma, Hana Horká ze skupiny Asonance, houslista Jan Valta, a varhanice (a zpěvačka) Daniela Valtová a tanečnice Hana Nezvedová.
Součástí koncertu byla i dražba výtvarných děl, které zdarma věnovali roztočtí výtvarníci Josef Ryzec, Karel Marx, Tomáš Štolba, Eva Holubová Štolbová, Monika Lainová, Eva Frindtová. Paní Věra Králová věnovala do aukce sérii obrazů z pozůstalosti pana Václava Krále, známého designéra. V aukci se úspěšně prodalo 11 ze 14 děl.
Výtěžek ze vstupného a z prodeje výtvarných děl bude věnován na vybavení nových učeben základní školy v Roztokách, v tuto chvíli je to přes osmdesát tisíc korun. Tato částka může ještě vzrůst, pokud se do 15. 12. 2013 podaří prodat zbývající tři výtvarná díla - viz Úvodní stránka.

Zpět